Apple Pencil

Art nr: MQLY3ZM/A
1195:-
Märkning:

Beskrivning

Ibland kan du behöva ännu bättre precision när du använder iPad Pro. Därför har vi tagit fram Apple Pencil, som gör att du kan använda Multi-Touch på ännu fler sätt. Tekniken på insidan liknar inte något vi gjort tidigare, men att hålla i Apple Pencil för första gången känns ändå välbekant. De olika effekterna ger dig större kreativ frihet än någonsin, samtidigt som du kan arbeta med precision på pixelnivå.

Lägg till Apple Pencil. Sudda bort begränsningarna.
Även om du aldrig har sett Apple Pencil tidigare vet du direkt hur du ska använda den. Från första stund gör den vad du förväntar dig. Och sedan mycket mer än du kan ana. Oavsett om du sitter i parken och skissar, målar ett porträtt i akvarell eller jobbar med ett utkast till en ritning, så ger Apple Pencil dig många olika instrument i ett. Du håller i den, och den håller dig inte tillbaka.

Nästan lika snabb som tanken.
De blixtsnabba svarstiderna skiljer Apple Pencil från andra, liknande verktyg. Att Apple Pencil är så snabb beror på att vi har lyckats förkorta dess latens – den lilla fördröjningen från att du börjar dra ett streck till att det visas på skärmen – till en nivå som är i princip omöjlig att upptäcka.

iPad Pro vet om du använder fingret eller din Apple Pencil. När iPad Pro känner av att du använder Apple Pencil skannar Multi-Touch-systemet av signalen från pennan hela 240 gånger per sekund, vilket ger dubbelt så många datapunkter som när du använder fingret. I kombination med mjukvara från Apple ger det otroligt korta svarstider, bara millisekunder från att du har bilden i huvudet till att du ser den på skärmen.

Ju hårdare tryck, desto tjockare streck.
Innanför det slimmade höljet finns komplexa trycksensorer med hög precision, som kan uppmäta flera olika grader av tryck. Den omsorgsfullt placerade sensorn läser av exakt hur hårt du trycker ner spetsen på Apple Pencil. Tryck hårdare för att rita tjockare linjer. Eller teckna hårfina streck med ett lätt tryck. De kreativa effekterna är obegränsade. Så att du också kan vara obegränsad.

Skugga genom att luta handen.
Det finns två lutningssensorer i spetsen på Apple Pencil. De räknar ut exakt i vilken vinkel du håller handen. När du tecknar eller skriver för hand känner Multi-Touch-skärmen av sensorernas relativa position, så att du kan teckna skuggor genom att luta Apple Pencil på samma sätt som du skulle göra med en blyertspenna eller ett ritkol.

12 timmars batteritid. Laddad för stordåd.
När du tar av den magnetiska toppen på Apple Pencil ser du en Lightning-kontakt som du enkelt ansluter till iPad Pro när du vill ladda den. Kontakten är lite förlängd, så det går att ladda pennan även när du har ett silikonskal på iPad Pro. På en full laddning kan du teckna, skissa, anteckna och redigera i hela 12 timmar. Om batteriet i Apple Pencil skulle ta slut när du använder den kan du ladda pennan via din iPad Pro. På bara 15 sekunder får du tillräcklig laddning för en halvtimmes användning.

Sätt din egen prägel på dina favoritappar.
Med Apple Pencil får du ut ännu mer av de inbyggda apparna i iOS 9. Apple Pencil fungerar också med iPad-appar från App Store. Du kommer att upptäcka en helt ny värld av kreativitet och produktivitet.

Specifikation

Produktnamn: Apple Pencil
Art nr: MQLY3ZM/A